x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda se pregătește să ridice restricțiile de circulație dar înăsprește controalele la frontieră

Finlanda se pregătește să ridice restricțiile de circulație dar înăsprește controalele la frontieră

07 Apr 2020   •   12:08
Finlanda se pregătește să ridice restricțiile de circulație dar înăsprește controalele la frontieră

Autoritățile finlandeze au prelungit controalele la frontieră până la 13 mai, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters. Au fost restricționate intrările și ieșirile din țară.

"Scopul este de a reduce şi mai mult deplasările persoanelor care fac naveta la graniţa cu Suedia şi Norvegia", se arată într-un comunicat al guvernului.

Sute de angajaţi din sănătate, care locuiesc în Finlanda, trec frontiera zilnic pentru a merge la muncă în Suedia. 

"Finlanda consideră indispensabil ca Suedia să îşi instruiască personalul sanitar, să ofere o mai bună protecţie şi să crească testarea acestor grupuri", a precizat guvernul de la Helsinki.

Au fost deja restricționate călătoriile prin graniţele de nord pentru navetişti, însă de acum încolo doar angajaţii din posturi esenţiale vor putea să traverseze frontiera, cu dovada de la angajator a importanţei lor.

"Finlandezii care fac naveta spre Suedia şi Norvegia trebuie să stea în carantină atunci când sunt în Finlanda", au precizat autoritățile.

Între țările nordice nu se mai efectuează controlul pașapoartelor din 1952.

Guvernul a recomandat ca firmele de transport să oprească toate vânzările de bilete din Suedia, Estonia şi Germania spre Finlanda până când vor fi ridicate restricţiile.

"Răspândirea epidemiei a încetinit" în Finlanda, a spus ministrul de interne Maria Ohisalo, adăugând că guvernul va oferi mai multe detalii despre ridicarea treptată a restricțiilor.

Finlanda are 2.176 de cazuri confirmate de infecție și 27 de decese.

×
Subiecte în articol: finlanda controale frontiera restricţii