x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Firmele de asigurare ii intorc spatele lui Weinstein

Firmele de asigurare ii intorc spatele lui Weinstein

01 Mar 2018   •   12:16
Firmele de asigurare ii intorc spatele lui Weinstein

Firmele de asigurare sub contract cu Harvey Weinstein refuză să plătească pentru apărarea acestuia în cele 11 procese pentru hărţuire şi agresiune sexuală care i-au fost deschise.

 

Companii precum Chubb Indemnity Insurance Co au cerut unui judecător din New York să emită o decizie care să stipuleze că problemele mogulului căzut în dizgraţie nu sunt acoperite de asigurare. Printre cele 11 procese în cauză se află şi cel intentat de tânăra actriţă britanică Kadian Noble.

Un avocat al firmelor de asigurare, Paul Koepff, a declarat că despăgubirea este refuzată pentru mai multe motive, printre care clauza de excludere pentru "molestare, comportament inadecvat sau abuz".

"Procesele au fost intentate pentru un tipar de comportament sexual de prădător, intenţionat şi flagrant al lui Harvey Weinstein - care a inclus viol, exhibiţionism, pipăit, mângâieri, hărţuire, loviri şi alte agresiuni sexuale, toate pentru satisfacţia lui sexuală - care s-a întins pe o perioadă de cel puţin treizeci de ani", a scris el în plângere.

Kadian Noble îl dă în judecată pe Harvey Weinstein pentru că ar fi agresat-o sexual la Cannes, după ce ar fi avut un comportament inadecvat faţă de ea şi la Londra. Demersul firmelor de asigurare intervine în contextul în care Scotland Yard a primit cea de zecea reclamaţie pentru agresiune sexuală împotriva lui Weinstein, în vârstă de 65 de ani.

Detectivii din New York şi Los Angeles îl anchetează şi ei pe Weinstein, care neagă orice acuzaţie de relaţii sexuale neconsimţite. Fostul producător a fost acuzat de hărţuire sexuală, agresiune şi viol de circa 100 de femei. Printre vedetele care au depus mărturie în acest sens se află Rose McGowan, Asia Argento, Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow. AGERPRES

×
Subiecte în articol: asigurari proces hartuire weinstein actrite