x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiscul spaniol a redus cu 2 milioane de euro datoria lui Ronaldo

Fiscul spaniol a redus cu 2 milioane de euro datoria lui Ronaldo

10 Aug 2018   •   14:53
Fiscul spaniol a redus cu 2 milioane de euro datoria lui Ronaldo

După ce a decis ca starul portughez Cristiano Ronaldo să plătească 18,8 milioane euro pentru fraudă fiscală, administraţia spaniolă a redus cu 2 milioane de euro valoarea reclamată, a anunţat, vineri, jurnalul El Mundo, citat de AFP. 

După ce acordul încheiat în luna iunie între starul planetar al fotbalului şi fiscul spaniol prevedea iniţial plata a 18,8 milioane euro pentru încetarea acţiunii de trimitere în judecată pentru evaziune fiscală, suma a fost redusă la 16,7 milioane, conform jurnalului, care susţine că a avut acces la tranzacţia finală. 

Jucătorul a plătit deja 13,4 milioane euro în speranţa de a evita trimiterea în judecată, mai adaugă publicaţia. 

Dar fiscul spaniol a concluzionat că atacantul portughez nu are de plătit 2.094.200 euro reprezentând TVA, pe care l-a achitat deja voluntar, pentru cedarea drepturilor sale de imagine în Asia, tranzacţie care nu ar intra sub incidenţa legii spaniole. 

Ronaldo primise, totodată, doi ani de închisoare pe care însă nu-i va ispăşi, întrucât pedepsele până în doi ani nu sunt în general aplicate în Spania. Pedeapsa sa a fost comutată, în schimb, în amendă de 350.000 de euro, a mai precizat El Mundo. 

Fiscul şi ministerul Finanţelor nu au dorit să confirme informaţia, refuzând să se pronunţe asupra conţinutului dosarelor contribuabililor. 

Jurnalul spaniol mai susţine că acordul a antrenat, automat, renunţarea la urmărirea judiciară împotriva agentului jucătorului, Jorge Mendes. 

Cristiano Ronaldo (33 ani) s-a despărţit de Real Madrid după nouă sezoane şi s-a transferat la Juventus Torino, luând prin surprindere întreaga lume a fotbalului. 
AGERPRES

×