x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul negociatorului Uniunii Europene pentru Brexit, candidat în Belgia pentru alegerile europarlamentare

Fiul negociatorului Uniunii Europene pentru Brexit, candidat în Belgia pentru alegerile europarlamentare

29 Mar 2019   •   11:37
Fiul negociatorului Uniunii Europene pentru Brexit, candidat în Belgia pentru alegerile europarlamentare

Nicolas Barnier, fiul negociatorului Uniunii Europene pentru Brexit, francezul Michel Barnier, şi-a anunţat joi candidatura la alegerile europene în Belgia pe lista partidului liberal francofon condus de către premierul Charles Michel, relatează AFP. 

Într-un comunicat transmis de către acest partid, Mişcarea Reformatoare (MR), Nicolas Barnier (33 de ani), licenţiat în drept, fost elev al liceului francez din Bruxelles, a afirmat că a acceptat o propunere făcută chiar de către Charles Michel încă ''din februarie 2018''. 

''Ideea de a pune un cetăţean străin pe listele europene este una avansată de către premier cu sprijinul preşedintelui (francez) Emmanuel Macron'', a afirmat Nicolas Barnier. ''Consider această inovaţie modernă şi perfect potrivită cu însăşi esenţa a ceea ce înseamnă alegerile europene'', a adăugat el. 

În Franţa, Nicolas Barnier era propus candidat pe lista partidului prezidenţial La Republique en Marche (LREM) de către Agir, La Droite Constructive (AGIR), o mică formaţiune aliată (centru-dreapta, pro-Macron), dar negocierile nu au permis ca el să figureze pe o poziţie eligibilă. 

Colaborator parlamentar din 2017 al unui deputat al LREM în vârstă de 36 de ani, Grégory Besson-Moreau, Nicolas Barnier a explicat că a fost convins să se lanseze în politică în cursul ultimei campanii prezidenţiale, în cadrul ''noii generaţii'' care îl susţine pe Macron. 

La alegerile europene, el va figura în cele din urmă pe poziţia a treia pe lista condusă în Belgia de către Olivier Chastel, deputat în parlamentul belgian şi fost preşedinte al Mişcării Reformatoare. 

Nicolas Barnier cunoaşte Belgia pentru că a trăit în această ţară. Tatăl său, Michel Barnier, a fost comisar european pentru politici regionale (1999-2004), apoi pentru piaţa internă şi servicii (2009-2014). 

''Belgia este ca o a doua mea patrie. Am aici mulţi prieteni, îmi petrec aici un weekend din două sau trei şi aici voi locui'', a dat asigurări candidatul într-un articol în cotidianul belgian Le Soir.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Michel Barnier nicolas barnier