x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fluviul Elba are cel mai scăzut nivel din ultimii 80 de ani

Fluviul Elba are cel mai scăzut nivel din ultimii 80 de ani

20 Sep 2018   •   17:20
Fluviul Elba are cel mai scăzut nivel din ultimii 80 de ani

Nivelul apei fluviului Elba a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 80 de ani în zona de trecere prin Magdeburg, capitala landului Saxonia Anhalt, au anunţat joi autorităţile din oraş, relatează DPA. 

Navigaţia pe fluviu aproape că s-a oprit, a declarat Hartmut Rhein, un oficial din Departamentul căilor navigabile din Magdeburg. 

Canotorii şi entuziaştii sporturilor acvatice folosesc în continuare fluviul, dar ambarcaţiuni de agrement nu mai pot fi văzute, a spus el. Traficul de mărfuri a fost sistat, iar numărul croazierelor turistice s-au redus mult. Rhein a refuzat să facă vreo previziune privind momentul în care situaţia s-ar putea schimba. 

La polul opus, inundaţiile grave din august 2002 au făcut ca fluviul să atingă niveluri record, iar în primăvara lui 2013 autorităţile din Magdeburg au declarat stare de urgenţă din cauza creşterii nivelului Elbei, situaţie care a impus evacuarea unor părţi din centrul oraşului. 

Elba izvorâşte din Munţii Karkonosze din Republica Cehă, înainte de a străbate Dresda şi Magdeburg şi a se vărsa în Marea Nordului la Hamburg.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fluviul elba nivel