x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focar de gripă aviară la o fermă din sudul Bulgariei

Focar de gripă aviară la o fermă din sudul Bulgariei

05 Oct 2018   •   17:55
Focar de gripă aviară la o fermă din sudul Bulgariei

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a confirmat, vineri, descoperirea unui focar de gripă aviară la o fermă din regiunea Plovdiv, sudul Bulgariei, informează Reuters. 

Ca urmare a descoperii virusului la o fermă din satul Manolsko Konare, din apropierea oraşului Plovdiv, toate păsările de la această fermă vor fi eutanasiate, a informat Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor, fără a preciza însă despre ce număr de păsări este vorba. 

"O zonă de protecţie de trei kilometri şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri a fost instituită în jurul fermei", a subliniat Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, adăugând că au fost introduse, de asemenea, restricţii cu privire la comercializarea şi transportul păsărilor domestice, sălbatice şi a ouălor. 

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bulgaria gripa aviara