x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forţele ucrainene au preluat controlul primăriei din Mariupol. Un soldat a fost rănit la Artemivsk

Forţele ucrainene au preluat controlul primăriei din Mariupol. Un soldat a fost rănit la Artemivsk

24 Apr 2014   •   11:13
Forţele ucrainene au preluat controlul primăriei din Mariupol. Un soldat a fost rănit la Artemivsk

Forţele de ordine ucrainene au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, port aflat în sud-estul Ucrainei având 500.000 de locuitori, care a fost ocupat de separatişti, a anunţat joi ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

'Primăria a fost eliberată şi poate funcţiona normal', a scris ministrul Avakov pe contul său de Facebook. Clădirea primăriei era ocupată din data de 13 aprilie.

Anterior, în cursul nopţii de miercuri spre joi în timpul asaltului unui grup de separatişti asupra unei baze militare ucrainene din Artemivsk (40 de km sud-est de Slaviansk), un soldat a fost rănit, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării.

'Mai mult de 100 de militanţi au deschis focul cu arme automate şi mitraliere şi au folosit grenade', a precizat într-un comunicat ministerul citat, care a precizat că viaţa soldatului ucrainean rănit nu este în pericol.

Ministrul ucrainean de interne a declarat că atacul asupra bazei din Artemivsk a fost coordonat de militari ruşi, având ca scop 'capturarea armelor', însă Moscova neagă că ar avea trupe pe teritoriul Ucrainei, conform Reuters şi AFP.

'Agresorii au fost respinşi şi au înregistrat importante pierderi', a declarat preşedintele ucrainean Olexandr Turcinov, conform AFP.

×