x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Forum: Locul romanilor

Forum: Locul romanilor

21 Sep 2004   •   00:00

Pe site-ul www.e-migrant.ro forumistii discuta despre locul romanilor in lume. Unde se potrivesc romanii cu tara si unde stau "ca nuca-n perete". Concluzia e ca apartin Romaniei.

"Locul romanilor este in Romania, dar dupa ce se intorc din "State"", am auzit asta cu multi ani in urma si raman la parerea asta, cel putin o vreme. Cei ce ati "pribegit" un timp "pe afara" si nu ati pierdut timpul, adica ati mai adunat ceva dolarei la "ciorap", poftiti cu ei incoace si incepeti o afacere proprie. Faceti si un loc de lucru la cativa romani de aici si o s-o si duceti boiereste. Si aici va fi bine odata, chiar daca nu prea degraba, dar pana atunci, lasati politica si ce scriu ziarele despre Romania.

Nu moare toata lumea de foame nici aici. E adevarat, sunt unii care o duc foarte greu, dar sunt cei care asteapta ca cineva "sa le dea" mereu, asteapta indexari la salariu sau la pensie, se uita zilnic la stirile de la ora 5:00 si injura Guvernul si aleg tot... Sunt tinerii "de dupe blocuri, care "te facem" pe tine" si care nu fac eforturi prea mari pentru a-si schimba situatia. Pe de alta parte, sunt si oameni care se straduiesc si chiar si reusesc sa faca ceva ca sa nu mai depinda de salariu si de indexari.

Iar cel ce vine de "afara" cu ceva bani si investeste, fie si intr-o mica afacere, poate trai foarte bine aici, in locurile de care ii este atata dor.

Ajutati-i, macar cu sfaturi si pe altii sa plece "pe afara" si sa vina inapoi cu ceva "la ciorap" pentru ca: "Locul romanilor este in Romania, dar dupa ce se intorc din "State" sau din ori care alta tara civilizata".
@Wes

×
Subiecte în articol: diaspora