x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost sef CIA ameninta: "Nu voi tacea!"

Fost sef CIA ameninta: "Nu voi tacea!"

16 Aug 2018   •   10:55
Fost sef CIA ameninta: "Nu voi tacea!"

Fostul sef al CIA, John Brennan a explicat decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a-i retrage accesul la informatii secrete prin teama de a fi criticat si a declarat ca "nu va tacea". 

 

"Cred ca domnul Trump a procedat astfel, ca si in cazul altora, pentru a inabusi orice critica la adresa lui sau a administratiei sale... Este modul lui de a se razbuna pe mine", a spus Brennan, intr-un interviu pentru MSNBC. 

"Presedintele Trump greseste considerand ca, daca imi interzice accesul la informatii secrete, ma determina sa tac", a adaugat el, calificand hotararea lui Trump drept "una motivata politic si menita sa distruga libertatea de expresie. Este o atitudine care ar trebui sa ii ingrijoreze pe toti americanii, inclusiv pe specialistii in spionaj", a apreciat Brennan. 

Contactat de NBC, el a aratat ca, de-a lungul activitatii sale la CIA, a vazut asemenea comportamente la tiranii si autocratii din alte tari. "Nu m-am gandit niciodata ca voi vedea asa ceva in SUA", a lansat fostul sef CIA. 

Justificandu-si hotarara, Trump a afirmat ca Brennan foloseste accesul la dosare clasate pentru a "presara haos" in jurul administratiei americane. In plus, liderul de la Casa Alba considera ca fostul sef CA utilizeaza date secrete in timpul aparitiilor lui la televizor. 

 

×