x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost spion german acuzat de evaziune fiscală

Fost spion german acuzat de evaziune fiscală

05 Oct 2017   •   18:31
Fost spion german acuzat de evaziune fiscală

Fostul spion german Werner Mauss a fost condamnat la doi ani cu suspendare şi obligat să doneze 200.000 de euro cazurilor caritabile, după ce a fost acuzat de evaziune fiscală, scrie The Guardian.

Fostul spion, în vârstă de 77 de ani, a fost găsit vinovat de stocarea activelor nedeclarate în conturi din afara teritoriului şi sustragerea de la plătirea impozitelor între 2002 şi 2011.

Pentru cel puţin trei decenii, Mauss a fost un operator dur care a oscilat între agenţiile de informaţii şi lumea interlopă, capturând traficanţii de droguri, recuperând aur furat şi negociind cu teroriştii. Din 1970 până în 1996, numele lui Mauss a fost conectat cu aproape fiecare caz major din vestul Germaniei.

Judecătorul Markus van den Hoevel a afirmat că a luat în calcul “impresionantele realizări în viaţă” ale lui Mauss în momentul în care a dat sentinţa, care este cu mult mai mică decât cei şase ani şi trei luni cu executare sugeraţi de procurori.

Mauss a negat acuzaţiile şi a afirmat că acele conturi erau înfiinţate pentru a canaliza fondurile utilizate în operaţiuni pentru eliberarea ostaticilor. Avocatul său a menţionat că fostul agent nu a putut să se apere, deoarece este încă legat de contracte de confidenţialitate din timpul muncii sale sub acoperire.

×