x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul fotbalist Hristo Stoicikov cere PE anularea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari

Fostul fotbalist Hristo Stoicikov cere PE anularea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari

de Mediafax    |    22 Sep 2011   •   12:58
Fostul fotbalist Hristo Stoicikov cere PE anularea restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari

Fostul fotbalist bulgar Hristo Stoicikov a facut apel la deputatii europeni sa puna capat restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari in Uniunea Europeana, intr-o scrisoare publicata la Sofia.

"Libertatea de alegere de catre cetatenii bulgari si romani a tarii in care lucreaza va avea un efect pozitiv asupra potentialului si dezvoltarii pietei unice europene", a scris Stoicikov.

Majoritatea statelor UE au limitat accesul pe piata muncii al cetatenilor Bulgariei si Romaniei, care au aderat la UE in 2007. Aceste restrictii pot fi reinnoite incepand din 2012 pentru inca doi ani, fiecare tara luand propria decizie.

Scrisoarea lui Hristo Stoicikov a fost publicata de partidul GERB (de centru-dreapta) aflat la putere in Bulgaria, pe care fotbalistul il sustine. Saptamana trecuta, el si-a exprimat sprijinul pentru candidatul formatiunii la presedintia Bulgariei, Rosen Plevneliev.

×