x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul ministrul portughez al apărării, investigat într-un dosar de furt de armament

Fostul ministrul portughez al apărării, investigat într-un dosar de furt de armament

05 Iul 2019   •   20:00
Fostul ministrul portughez al apărării, investigat într-un dosar de furt de armament

Fostul ministru portughez al apărării, José Alberto Azeredo Lopes, a anunţat vineri că este investigat pentru disimularea unei stranii afaceri de furt de armament care l-a costat şi postul din guvern, transmite AFP.

Mai mulţi responsabili ai poliţiei militare şi jandarmeriei portugheze au fost interpelaţi anul trecut la sfârşitul lunii septembrie în dosarul ''Tancos'', numele bazei militare de unde dispăruseră arme şi muniţii, ei fiind suspectaţi să au orchestrat recuperarea acestora cu autorii furtului care sperau astfel să scape de consecinţele legale ale faptei lor.

La sfârşitul lunii iunie 2017, persoane necunoscute au pătruns într-un depozit de armament al cazărmii ''Tancos'', în zona centrală a Portugaliei, de unde au sustras 150 de grenade de mână, 44 de rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe. În urma unui apel anonim, o parte din acest arsenal a fost recuperat de pe un teren la circa 20 de kilometri de respectiva unitate militară.

În total 24 de persoane sunt cercetate în acest dosar. Ministrul Azeredo Lopes a demisionat în octombrie din guvernul socialist de la Lisabona, negând totodată că ar fi avut vreo implicare într-o ''operaţiune de disimulare''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Portugalia ministrul apararii