x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier al Franței, Francois Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare

Fostul premier al Franței, Francois Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare

29 Iun 2020   •   16:10
Fostul premier al Franței, Francois Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare
Sursa foto: Sursă foto: http://en.kremlin.ru/

Fostul premier al Franței, Francois Fillon, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru deturnare de fonduri publice, scrie Reuters.

Scandalul privind deturnarea de fonduri publice i-a distrus șansele lui Fillon de a candida la președinția Franței în 2017. Fostul premier este acuzat că a plătit soției sale Penelope sute de mii de euro după ce a fost încadrată fictiv ca asistent parlamentar.

Pe lângă condamnarea de cinci ani de închisoare, Francois Fillon trebuie să achite o amendă în valoare de 375.000 de euro și nu mai are voi să ocupe funcții publice timp de zece ani.

De asemenea, soția fostului premier, Penelope Fillon, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, a primit o amendă de 375.000 de euro  și nu va putea să ocupe o funcție publică timp de doi ani.

Soții Fillon și co-inculpatul Marc Joulaud, fostul supleant al lui François Fillon în departamentul Sarthe, au fost condamnați la plata a peste un milion de euro către Adunarea Națională.

Soții Fillon au anunțat că vor face apel.

×