x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier ucrainean, în stare gravă. Iulia Timoşenko nu se poate deplasa fără ajutor

Fostul premier ucrainean, în stare gravă. Iulia Timoşenko nu se poate deplasa fără ajutor

14 Noi 2011   •   10:00
Fostul premier ucrainean, în stare gravă. Iulia Timoşenko nu se poate deplasa fără ajutor

Iulia Timosenko nu se mai poate ridica singura din pat, a declarat avocatul fostului premier ucrainean. Potrivit acestuia, Iulia Timosenko are dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale si nu se poate deplasa fara ajutor.

"De zece zile, Iulia Timosenko este in imposibilitatea de a se ridica din pat", a spus Serghei Vlasenko, care a precizat ca fotografia in care fostul premier trimite bezele sustinatorilor sai de la fereastra inchisorii sunt mai vechi. In acest context, el a criticat anchetatorii politiei fiscale care isi continua actiunile de ancheta si interogatoriile in pofida starii grave a Iuliei Timosenko.

"Nu inteleg de ce a fost nevoie ca dna Timosenko sa fie interogata joi si vineri in conditiile in care ea nici nu se poate da jos din pat", a spus avocatul, care a calificat actiunile procuraturii ucrainene drept un abuz.

O comisie a Ministerului ucrainean al Sanatatii a fost in vizita la penitenciarul unde este incarcerata Iulia Timosenko si a ajuns la concluzia ca ea poate fi interogata, facand recomandari referitoare la tratamentul fostului premier, scrie Ria Novosti, citata de Agerpres.

Timosenko se afla in prezent intr-un penitenciar din Kiev, in asteptarea judecarii apelului impotriva condamnarii sale la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in semnarea contractelor gaziere cu Rusia in ianuarie 2009. Fostul prim-ministru a fost vineri inculpat intr-un nou dosar pentru frauda fiscala si deturnare de fonduri in anii 1990.

×
Subiecte în articol: ucraina timoşenko