x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul preşedinte al Braziliei ajunge după gratii

Fostul preşedinte al Braziliei ajunge după gratii

05 Apr 2018   •   12:57
Fostul preşedinte al Braziliei ajunge după gratii

Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, ar putea ajunge după gratii pentru acuzaţiile de corupţie care i se aduc, după ce Curtea Supremă a respins joi cerea de habeas corpus, care i-ar fi permis să rămână în libertate pe durata judecării recursului, scrie The Guardian.

Decizia din primele ore ale zilei de joi a marcat o extraordinară întorsătură a evenimentelor pentru cel mai popular politician din Brazilia, care a părăsit biroul în 2010.

Decizia ar putea pune capăt carierei politice a lui Lula da Silva.

Lula a declarat că este inocent şi că acuzaţiile care i se aduc au motivaţii politice, în sensul în care sunt menite să-l împiedice să candideze din nou la preşedinţie în alegerile din octombrie. Într-o declaraţie oficială, Partidul Muncitorilor, din care acesta face parte, a descris judecata ca “o zi tragică pentru democraţie şi Brazilia”. Sondajele din Brazilia au descoperit că Luiz Inacio Lula da Silva este candidatul la preşedinţie cu cele mai mari şanse de câştig.

Fostul preşedinte al Braziliei a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta va rămâne în libertate pentru câteva zile, până când hârtiile pentru arestarea sa vor fi gata.

×