x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul președinte american Barack Obama critică modul în care Administrația Trump gestionează pandemia

Fostul președinte american Barack Obama critică modul în care Administrația Trump gestionează pandemia

17 Mai 2020   •   22:35
Fostul președinte american Barack Obama critică modul în care Administrația Trump gestionează pandemia
Sursa foto: observator.tv

Fostul preşedinte democrat Barack Obama a criticat, sâmbătă, felul în care administrația Trump gestionează pandemia de coronavirus, transmite AFP. Nemulțumirile voalate a fost făcute de acesta într-una dintre rarele sale intervenții publice din ultimele luni. El a transmis un mesaj de felicitare absolvenţilor reţelei de universităţi HBCU (Historically Black Colleges and Universities).

"Înainte de orice altceva, această pandemie a pus capăt  ideii că autoritățile ştiu ce fac. Însă mulţi nici măcar nu încearcă să se prefacă că sunt responsabili", a declarat Obama.

Fostul șef de la Casa Albă a mai precizat că actuala criză scoate la lumină inegalităţile cu care se confruntă persoanele de culoare, cu referire la uciderea lui Ahmaud Arbery, un tânăr de 25 de ani,  care a fost omorât la 23 februarie, în timp ce făcea jogging într-un cartier din Brunswick, statul Georgia.

"Epidemia scoate în evidenţă inegalităţile şi povara istorică a comunităţilor de culoare din această ţară. Observăm acest lucru atunci când un bărbat de culoare face jogging şi oameni decid să-l oprească, să-l ia la întrebări şi să-l împuşte dacă nu se supune întrebărilor lor", a spus acesta.

Obama ar fi declarat, într-o discuție particulară cu foști colaboratori ai săi, la data de 8 mai, că felul în care actualul președinte Donald Trump gestionează pandemia de coronavirus este un "dezastru haotic absolut".  

El și-a manifestat sprijinul față de actualul candidat democrat la alegerile prezidențiale din toamnă, Joe Biden. 

Lui Donald Trump, care a vorbit săptămâna trecută despre o conspiraţie împotriva sa supranumită 'Obamagate', Barack Obama i-a răspuns pe Twitter cu un singur cuvânt: "Votaţi".

Acesta le-a transmis absolvenților de liceu că aceștia vor trebui să se maturizeze mai repede decât alte generații, din cauza situației create de răspândirea virusului Covid-19.

"A face lucruri ca să te simţi bine, ceea ce este confortabil, ceea ce este uşor, este ceea ce gândesc copiii mici. Din nefericire, mulţi dintre aşa-numiţii adulţi, inclusiv unii cu titluri şi funcţii importante, încă gândesc aşa, şi acesta este motivul pentru care lucrurile sunt depășite acum", a adăugat el.

Barack şi Michelle Obama vor participa, pe 6 iunie, la o altă ceremonie a absolvenţilor, intitulată 'Dear Class of 2020', împreună cu Lady Gaga şi activista pakistaneză Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

×