x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul prim-ministru al Malaeziei a fost arestat

Fostul prim-ministru al Malaeziei a fost arestat

04 Iul 2018   •   12:19
Fostul prim-ministru al Malaeziei a fost arestat

Fostul prim-ministru al Malaeziei, Najib Razak, s-a prezentat în faţa Înaltei Curţi din Kuala Lumpur, unde a fost condamnat pentru corupţie, în urma implicării într-un scandal de corupţie în valoare de mai multe miliarde de dolari, scrie The Guardian.

Fostul prim-ministru a avut trei acuzaţii de abuz de putere şi una de corupţie. Acesta a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile.

Procurorii au solicitat o cauţiune de aproape un milion de dolari, însă judecătorul a ordonar o cauţiune de 250.000 de dolari şi a cerut predarea celor două paşapoarte diplomatice ale lui Najib.

Najib este acuzat că a deturnat 4,5 miliarde de dolari de la compania de investiţii a statului. Săptămâna trecută, autorităţile au conficat bunuri precum genţi de lux, bani cash şi bijuterii în valoare totală de 225 de milioane de dolari de la şase proprietăţi conectate cu Najib.

Fiecare acuzaţie poartă o pedeapsă de până la 20 de ani. Biciuirea este, de asemenea, una dintre pedepse, însă Najib, în vârstă de 64 de ani, va scăpa de ea, având în vedere vârsta. Acuzaţiile includ, de asemenea, o amendă, care va fi de cinci ori mai mare decât prejudiciul în cauză. 

Fostul lider a fost arestat în casa sa, marţi.

Un artist din Malaezia, Fahmi Reza, care a fost arestat anul trecut pentru că a publicat o caricatură cu Najib în care arăta ca un clown, s-a aflat printre persoanele strânse în faţa Înaltei Curţi, miercuri. “În sfârşit putem spera să vedem nişte justiţie”, a spus Fahmi.

×