x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotbal: Fostul preşedinte al Bayern Munchen, în închisoare, pentru ispăşirea pedepsei

Fotbal: Fostul preşedinte al Bayern Munchen, în închisoare, pentru ispăşirea pedepsei

de Istvan Deak    |    02 Iun 2014   •   15:15
Fotbal: Fostul preşedinte al Bayern Munchen, în închisoare, pentru ispăşirea pedepsei

Fostul preşedinte al clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a fost trimis la închisoare, luni, şi a început ispăşirea pedepsei de trei ani şi jumătate pentru evaziune fiscală, au anunţat avocaţii săi, citaţi de presa germană. “Hoeness a început azi să ispăşească pedeapsa cu închisoarea la Landesberg, în Bavaria”, a declarat un purtător de cuvânt al cabinetului de avocatură munchenez Ufer Knauer.

Hoeness a fost condamnat la 13 martie pentru o fraudă fiscală în valoare de 28,5 milioane de euro.

În vârstă de 62 ani, Uli Hoeness este unul dintre artizanii transformării grupării bavareze în cel mai de succes club din lume. El s-a autodenunţat fiscului german. Fostul internaţional german spera însă în clemenţa justiţiei, într-unul dintre cele mai urmărite cazuri de evaziune fiscală din istoria Germaniei.

Procesul lui Hoeness a început cu un autodenunţ al conducătorului grupării bavareze, care reprezintă o procedură juridică prin care cei care au comis fraude fiscale pot scăpa de urmărirea penală, în schimbul unei amenzi şi a achitării totale a datoriei, plus dobânda aferentă. Fiscul şi procurorii au considerat însă că denunţul a fost incomplet şi, din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă care a dus la deschiderea procesului fiscal la tribunalul din München.

După anunţarea sentinţei, Hoeness a demisionat din toate funcţiile pe care le deţinea la Bayern Munchen, club la care a activat în ultimele decenii, atât ca jucător cât şi în calitate de oficial.

×
Subiecte în articol: Uli Hoeness bayern münchen inchisoare