x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOTO: Cum a fost schimbat preşedintele Barack Obama de primul mandat

FOTO: Cum a fost schimbat preşedintele Barack Obama de primul mandat

18 Ian 2013   •   12:53
FOTO: Cum a fost schimbat preşedintele Barack Obama de primul mandat
Sursa foto: MANDEL NGAN / AFP

Pe 21 ianuarie Barack Obama, în vârstă de 51 de ani, va depune jurământul prezidențial în fața a miliarde de oameni din toată lumea, preşedintele american fiind vizibil schimbat de cei patru ani ai primului mandat, informează Daily Mail.

Vezi FOTOGRAFIA care arată cum s-a schimbat Barack Obama după primul mandat

Reales în funcția de președinte pentru un al doilea mandat, Barack Obama este obligat de Constituția țării să depună jurământul la 20 ianuarie, când primul său mandat în fruntea țării expiră. Acesta ar fi al treilea jurământ, dacă se ia în calcul faptul că în 2009 președintele american a trebuit să repete procesul la Casa Albă, în spatele ușilor închise, pentru că atât el cât și judecătorul șef au încâlcit cuvintele.

Anul acesta Obama va depune jurământul oficial la 20 ianuarie, duminică, în spatele ușilor închise de la Casa Albă. Însă ceremoniile inaugurării vor avea loc abia luni, pentru că în mod tradițional acestea nu pot avea loc în zi de duminică, zi lăsată de la Dumnezeu pentru odihnă.

Din acest motiv Obama va depune jurământul prezidențial pentru a patra oară luni, în cadru festiv și în fața a miliarde de oameni. El va folosi trei Biblii în total, cea a familiei soției sale, Biblia Robinson, cea a președintelui semnatar al Proclamației Emancipării care a eliberat sclavii, Abraham Lincoln, și cea a familiei King, aparținând activistului pentru drepturi civile și eliminarea segregării în America, Martin Luther King Jr.

Comparând fotografii cu Barack Obama din prezent cu cele realizate în urmă cu patru ani, preşedintele este schimbat vizibil fizic. În portretul oficial realizat în 2008, Obama are părul negru, pielea fină, ochi luminoşi şi puţine riduri. După patru ani, preşedintele american are mult mai multe riduri şi părul încărunţit.

Potrivit doctorilor, Barack Obama a îmbătrânit în patru ani cât alţii în opt din cauza stresului continuu. Pe 12 ianuarie, Obama a făcut un control medical, rezultatele fiind aşteptate luna viitoare, controlul precedent, realizat în 2011, în luna octombrie, arătând că preşedintele american este în formă bună.

×