x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotograful personal al preşedintelui georgian Saakaşvili, arestat pentru spionaj

Fotograful personal al preşedintelui georgian Saakaşvili, arestat pentru spionaj

07 Iul 2011   •   10:47
Fotograful personal al preşedintelui georgian Saakaşvili, arestat pentru spionaj

Cinci persoane, printre care se afla si fotograful personal al presedintelui georgian Mihail Saakasvili, au fost arestate pentru spionaj, a anuntat, astazi, Ministerul de Interne de la Tbilisi.

"Detinutii sunt acuzati ca lucrau sub acoperire pentru serviciile de informatii ale unei tari straine, impotriva intereselor Georgiei", se arata intr-un comunicat oficial al Ministerului de Interne georgian.

Printre persoanele retinute se numara fotograful Presedintiei, Irakli Ghedenizde, sotia lui, Natia, precum si Zurab Kursikidze de la agentia EPA si Gheorghi Abdaladze, angajat al serviciului de presa al Ministerului georgian de Externe, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Politia l-a retinut pentru scurt timp si pe Chakh Aivazov, care lucreaza pentru Associated Press, insa acesta a fost eliberat.

Autoritatile georgiene nu au precizat pentru ce serviciu de informatii ar fi lucrat cei patru fotografi, insa majoritatea cazurilor de spionaj dezvaluite in Georgia in ultimii ani au avut legatura cu Rusia.

×