x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fotojurnalistul Shahidul Alam, arestat de poliția din Bangladesh

Fotojurnalistul Shahidul Alam, arestat de poliția din Bangladesh

07 Aug 2018   •   13:55
Fotojurnalistul Shahidul Alam, arestat de poliția din Bangladesh

Poliţia din Bangladesh a anunţat luni arestarea unui fotograf de presă celebru, Shahidul Alam, pentru "declaraţii provocatoare" făcute la canalul Al Jazira în legătură cu manifestaţiile studenţilor care durează deja de o săptămână şi care au degenerat în violenţe, transmite AFP. 

Zeci de mii de studenţi au blocat o parte a capitalei Dacca pentru a cere măsuri de securitate rutieră mai eficiente, după moartea a doi tineri loviţi de un autobuz care circula cu viteză prea mare. 

Protestele s-au răspândit rapid şi în alte zone ale ţării, iar autorităţile au tăiat serviciile de internet 3G şi 4G pentru 24 de ore începând de sâmbătă seară în diferite regiuni din Bangladesh, potrivit oficialilor şi mass-media locale, în încercarea de a opri mobilizarea. 

Sâmbătă, aproximativ o sută de studenţi au fost răniţi în ciocnirile cu poliţia, care a tras gloanţe de cauciuc în direcţia manifestanţilor. 

Circa douăzeci de poliţişti au venit duminică să-l aresteze la domiciliul său din Dacca pe fotograful Shahidul Alam, 63 de ani, la câteva ore după ce a oferit un interviu televiziunii Al Jazeera, a declarat colegul său, Abir Abdullah. 

"A fost condus în această dimineaţă la biroul nostru. Îl interogăm pentru că a oferit informaţii false unor publicaţii şi pentru declaraţii provocatoare", a declarat un ofiţer de poliţie Moshiur Rahman. 

"El nu a dat răspunsuri convingătoare. El a recunoscut că acestea au fost opinii personale", a adăugat el, adăugând că poliţia trebuie să decidă asupra consecinţelor legale ale arestării.

Shahidul Alam este creatorul Patshala South Asian Media Academy, o şcoală de fotografie din Dacca care a pregătit sute de tineri. În timpul celor 40 de ani de carieră, a lucrat pentru publicaţii precum New York Times, Time sau National Geographic. 

În ultimele zile, el a făcut numeroase fotografii protestatarilor, discutând deschis despre aceste evenimente pe Facebook.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Shahidul Alam