x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii fac curat

Francezii fac curat

de Mihaela Matachita    |    23 Sep 2009   •   00:00

Poliţia franceză a desfiinţat ieri dimineaţă, la Calais, în nordul ţării, taberele de imigranţi ilegali care vizau să ajungă clandestin în Marea Britanie, a relatat AFP.



Evacuarea taberelor, devenite simboluri ale imigraţiei ilegale şi ale mizeriei, supranumite "jungla de la Calais", a durat circa două ore.

Poliţia a reţinut 278 de imigranţi ilegali, dintre care 132 de minori.

Decizia de a închide aceste tabere controversate a fost anunţată săptămâna trecută de ministrul Imigraţiei, Eric Besson. "Jungla este o bază pentru călăuze. Nu este o tabără umanitară", a explicat Eric Besson.

AŞTEPTARE ÎN MIZERIE

Când poliţiştii au lansat încercuirea, militanţi ai reţelei No Border au încercat să constituie "un scut" uman, dar au fost îndepărtaţi, cel puţin cinci dintre aceştia fiind interpelaţi. Unii afgani strigau "No deportation", alţii cereau să li se facă acte. Unii îl invocau pe Allah, alţii fugeau.  

Imigranţii percep ca pe un "Eldorado" jungla din apropierea rutelor camioanelor grele în care speră să se îmbarce pentru a ajunge clandestin în Marea Britanie. Între 700 şi 800 de emigranţi trăiau aici în adăposturi improvizate, fără canalizare, în condiţii de igienă precare, dar în ultimele zile mulţi au plecat.

×
Subiecte în articol: externe