x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii incep evacuarea taberei de migranţi "Jungla" din Calais

Francezii incep evacuarea taberei de migranţi "Jungla" din Calais

21 Oct 2016   •   22:50
Francezii incep evacuarea taberei de migranţi "Jungla" din Calais

Autorităţile franceze vor începe luni evacuarea migranţilor din tabăra de la Calais şi cunoscută sub numele de "Jungla", urmând să o demoleze într-o săptămână, a anunţat vineri un oficial din Ministerul de Interne francez, informează Reuters.
   
Mii de migranţi şi refugiaţi s-au instalat în această tabără în speranţa de a ajunge dincolo de Canalul Mânecii în Marea Britanie, care le interzice celor mai mulţi intrarea pe baza regulilor UE cerând ca ei să solicite azil în prima ţară din Europa unde au pus piciorul.
   
"Este o operaţiune care implică un risc", a declarat oficialul într-un briefing pentru reporteri, descriind planul de a evacua 6.486 de migranţi din ţări precum Siria, Afganistan şi Eritreea şi a-i distribui în centre din toată Franţa.
   
Cu barăcile ei improvizate şi condiţiile sanitare necorespunzătoare, "Jungla" a devenit un simbol al eşecului Europei de a rezolva criza migraţiei, provocând de asemenea tensiuni în relaţiile dintre Marea Britanie şi Franţa, notează Reuters.

Când a făcut anunţul că tabăra va fi închisă, preşedintele francez Francois Hollande a descris luna trecută situaţia de acolo ca "inacceptabilă". Un tribunal francez a respins în această săptămână recursul unor asociaţii de caritate cerând mai mult timp pentru a obţine locuinţe alternative.

Sursa: AGERPRES

×