x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Fracisc le-a cerut călugăriţelor să se poarte ca nişte mame, nu ca nişte "fete bătrâne"

Papa Fracisc le-a cerut călugăriţelor să se poarte ca nişte mame, nu ca nişte "fete bătrâne"

08 Mai 2013   •   19:32
Papa Fracisc le-a cerut călugăriţelor să se poarte ca nişte mame, nu ca nişte "fete bătrâne"

Papa Francisc le-a sfătuit pe călugăriţele catolice să se poarte mai mult ca nişte mame şi nu ca nişte "fete bătrâne", atunci când au de-a face cu credincioşii, sfătuindu-le, de asemenea, să lase de-o parte ambiţiile personale.

"Castitatea în numele Cerului este o opţiune liberă şi este felul în care acceptaţi să îndepliniţi voia Domnului. Dar, vă rog, faceţi să fie o castitate fertilă care are ca rezultat crearea de copii ai bisericii. Călugăriţele sunt mame. Ele trebuie să fie mame, nu fete bătrâne. Iertaţi-mă că vorbesc aşa, dar calitatea maternă a călugăriţelor este importantă. Fiţi mame, fiţi imaginea Fecioarei Maria. Nu o puteţi înţelege pe Maria fără maternitatea ei. Nu puteţi înţelege biserica fără această calitate", a spus papa.

Fracisc a vorbit despre curentul "arivismului" întâlnit în prezent printre călugăriţe sau preoţi, care, ambiţionându-se să ocupe funcţii înalte uită de vocaţia lor şi sfârşesc prin a "face mai mult rău decât bine bisericii".

Papa a făcut aceste comentarii în faţa unei audienţe formată din 800 de călugăriţe, adunate într-un congres care reuneşte conducătoarele unor mănăstiri din peste 75 de ţări catolice.

Întâlnirea a avut loc după audienţa generală din Piaţa Sfântul Petru, unde, neglijând din nou convenţiile, papa s-a plimbat prin mulţime întâmpinând pelerinii. 

×
Subiecte în articol: papa francisc