x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frans Timmermans, după discuțiile cu oficialii de la București: România a obținut un miracol în ultimii 20 de ani

Frans Timmermans, după discuțiile cu oficialii de la București: România a obținut un miracol în ultimii 20 de ani

01 Mar 2018   •   15:59
Frans Timmermans, după discuțiile cu oficialii de la București: România a obținut un miracol în ultimii 20 de ani

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, că în ultimii 20 de ani România a câștigat multe lucruri iar în ultimii 11 ani, și datorită MCV, țara a făcut progrese enorme. Oficialul de la Bruxelles a mai spus că țara a susținut un maraton în procesul de democratizare și că ar fi păcat ca ritmul să fie încetinit sau chiar să se meargă înapoi.

El a subliniat că "ambiţia" Comisiei Europene este finalizarea MCV până la sfârşitul anului 2019, însă a precizat că mai sunt câteva lucruri de îndeplinit. Timmermans a declarat că de acum va menține o legătură directă cu oficialii de la București pentru a evita neînțelegerile.

Am convenit cu presedintii Camerelor, cu premierul că vom intensifica contactele, voi fi la dispozitia lor zi de zi, dacă e nevoie. E foarte important să fim în legătura şi cu Parlamentul. Se pare că sunt nişte oameni care au spus că Comisia Europeană nu a înţeles foarte bine. Ei bine, de acum nimeni nu va mai avea o astfel de scuză, pentru că vom lucra în mod direct", a declarat Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a mai declarat joi că România este pregătită să adere la spaţiul Schengen. 

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, consideră că "poliţia magistraturii" în România trebuie făcută de către magistraţi. 

Timmermans, aflat joi în vizită în România, a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, 

"Aşa cum am spus deja şi interlocutorilor din Parlament, premierului, ministrului Justiţiei, eu cred cu fermitate că această poliţie a magistraturii trebuie făcută de magistraţi. (...) Toţi oamenii sunt păcătoşi, mai şi greşim. Nu ar trebui să fie cei din Guvern sau alţii, ci cei din sistem", a afirmat Timmermans într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că a văzut raportul întocmit de ministrul Justiţiei în acest caz. 

 

 

×
Subiecte în articol: Frans Timmermans