x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Bărbatul suspectat că voia să comită un atentat la Paris a fost arestat

Franţa: Bărbatul suspectat că voia să comită un atentat la Paris a fost arestat

05 Aug 2016   •   18:45
Franţa: Bărbatul suspectat că voia să comită un atentat la Paris a fost arestat

Un refugiat afgan suspectat că voia să comită un atentat la Paris şi care era căutat de poliţie de o săptămână a fost arestat vineri dimineaţă la Paris, relatează mai multe media franceze, citate de cotidianul belgian Le Soir.

Potrivit informaţiilor primite de forţele de ordine, bărbatul ar fi pregătit un atentat iminent. El a fost reţinut vineri la Paris, în jurul orei locale 10.45, de către poliţiştii din direcţia de ordine publică şi de la circulaţie care se pare că l-au recunoscut pe suspectul dat în căutare generală.

În prezent se efectuează analize pentru a determina identitatea bărbatului de 30 de ani refugiat în Franţa şi deţinător al unui permis de şedere provizoriu emis în iunie pentru o perioadă de trei luni.

Refugiatul a făcut obiectul unei alerte a comisariatelor de poliţie, care au primit la 31 iulie fotografia sa, dar şi date privind identitatea şi semnalmentele sale. De asemenea, se preciza că bărbatul era pe punctul de a acţiona 'în centrul capitalei' sau 'în altă parte'. El era căutat de toate forţele de poliţie din Franţa de la 31 iulie.

Revista franceză Le Point a dezvăluit săptămâna trecută existenţa acestei atenţionări, în contextul unei ameninţări care ar fi vizat Parisul.

AGERPRES

×