x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța încurajează folosirea bicicletei, cu 20 de milioane de euro

Franța încurajează folosirea bicicletei, cu 20 de milioane de euro

01 Mai 2020   •   22:10
Franța încurajează folosirea bicicletei, cu 20 de milioane de euro

Franţa se pregăteşte de ieşirea din izolarea provocată de noul coronavirus, programată pentru 11 mai. Autoritățile au anunțat un plan în valoare de 20 de milioane de euro, pentru sprijinirea celor care folosesc bicicletele. Astfel, vor fi acordate ajutoare de 50 de euro pentru repararea bicicletei.

Ministrul Mediului din Franţa, Elisabeth Borne, a anunţat un plan în valoare de 20 de milioane de euro pentru repararea bicicletelor, instalarea de spaţii de parcare temporare pentru biciclete şi finanţarea unor sesiuni de pregătire. Guvernul francez îşi doreşte să atragă cât mai multe persoane spre ciclism pentru a rezolva problema aglomeraţiei din metrouri şi din autobuze, după relaxarea măsurilor de izolare, în 11 mai.

Aglomeraţia ar face imposibilă implementarea regulilor de distanţare socială de care este nevoie pentru a preveni transmisia virusului. Ministrul a arătat că va fi pus în practică un program care le permite angajatorilor să acopere cheltuieli de deplasare de până la 400 de euro angajaţilor care vin la serviciu pe bicicletă.

„Ciclismul poate contribui la prevenirea unui al doilea val de îmbolnăviri în pandemia cu noul coronavirus”, a arătat preşedintele Federaţiei Franceze de Ciclism, Olivier Schneider.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta biciclete