x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franta - Legislatie pentru reintregire

Franta - Legislatie pentru reintregire

27 Apr 2005   •   00:00

Incepand cu data de 1 mai, cetatenii straini rezidenti in Franta vor avea noi reglementari in ceea ce priveste procesul de reuniune familiala.

REUNIUNE. Legea pentru reintregirea familiei, reglementata
Dreptul la regrupare familiala se refera la persoanele rezidente legal in Franta de cel putin un an si care doresc sa isi cheme sotul, sotia si copiii minori in aceasta tara. Persoana care doreste sa aplice in acest sens va trebui sa-si prezinte cererea personal la departamentul de primire a familiei. Persoana straina care inainteaza o cerere de reintregire familiala trebuie sa stie ca, astfel, va trebui sa permita agentiilor de servicii din zona in care va locui impreuna cu familia, intrarea in locuinta in care se presupune ca va locui cu familia nou-intregita pentru a efectua verificari in legatura cu conditiile de locuire.

ACTELE. Cererea de reintregire familiala trebuie sa contina copii integrale dupa urmatoarele acte: certificat de casatorie, precum si certificatele de nastere ale copiilor si sotului/sotiei, permisul de rezidenta in baza caruia cetateanul strain este stabilit in Franta, sau adeverinta care sa ateste cererea de reinnoire a acestuia, justificari in ceea ce priveste sursa de venit a aplicantului si, daca este cazul, si al sotiei/sotului, precum si contractul de munca sau adeverinta care sa ateste ca depune o activitate in slujba unui angajator, statele de plata aferente perioadei de 12 luni care preceda cererea sa de regrupare familiala ca si ultimul aviz de impozit pe venit, daca perioada sa de sedere in Franta ii permite sa posede un astfel de document si ultima declaratie de venit.

×
Subiecte în articol: diaspora