x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța. Un baraj al poliției forțat de o mașină cu migranți

Franța. Un baraj al poliției forțat de o mașină cu migranți

26 Noi 2017   •   12:00
Franța. Un baraj al poliției forțat de o mașină cu migranți

O maşină care transporta nouă migranţi a lovit sâmbătă seară poliţişti pentru a scăpa de un control la Calais, în nordul Franţei, făcând un rănit uşor, a informat o sursă din cadrul prefecturii, citată de AFP. 

În jurul orelor 20.15 (19.15 GMT), şoferul acestei berline a accelerat pentru a-şi face loc printre membri ai forţelor de ordine din cadrul CRS în zona industrială din vecinătatea portului Calais, a declarat sursa. 

"Maşina a lovit un CRS, rănindu-l uşor la genunchi, iar CRS a făcut uz de armele lor", reuşind să îi oprească, a povestit aceasta. 

Au fost reţinuţi şase irakieni şi trei afgani, printre care posibili traficanţi de persoane. 

Incidentul nu pare să aibă legătură cu schimbul de focuri survenit între două grupuri de afgani în aceeaşi zi, cu puţin înainte de orele 18.00 (17.00 GMT) la Calais şi care a făcut cinci răniţi, a subliniat sursa. 

"Un schimb de focuri şi protagonişti de naţionalitate afgană: ne putem imagina cu uşurinţă o reglare de conturi între traficanţi de persoane, deşi asta rămâne de confirmat", a comentat procuratura din Boulogne-sur-Mer. 

Forţele de ordine au intervenit rapid şi au izolat sectorul, în care se află un centru de primire pentru refugiaţi, potrivit prefecturii. 

Dintre cei cinci migranţi răniţi, un afgan rănit în abdomen a fost transportat cu elicopterul la un spital din Lille. 

După dezmembrarea în urmă cu un an a "Junglei", imensa periferie în care trăiau 7.000 de migranţi la Calais, sute de migranţi au revenit pe teritoriul acestui oraş-port situat la intrarea în tunelul sub Canalul Mânecii, în speranţa de a ajunge în Marea Britanie. 

Condiţiile lor de viaţă au fost denunţate în repetate rânduri de ONG-uri în ultimele luni, mai scrie AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti politie franta