x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța: Un mort și doi dispăruți în departamentul Aude, aflat sub cod roșu de vreme severă

Franța: Un mort și doi dispăruți în departamentul Aude, aflat sub cod roșu de vreme severă

15 Oct 2018   •   08:59
Franța: Un mort și doi dispăruți în departamentul Aude, aflat sub cod roșu de vreme severă

O persoană a decedat, iar alte două au fost date dispărute luni în urma ploilor violente care au afectat departamentul Aude din sudul Franţei, unde autorităţile au emis un cod roşu de vreme severă, a declarat prefectul local pentru postul BFM TV, citat de AFP. 

O femeie ''a fost luată de ape în Villardebelle'', iar alte două persoane sunt date dispărute, a precizat Alain Thirion. 

Potrivit bilanţului, o persoană a fost rănită în urma prăbuşirii unei locuinţe, a adăugat prefectul francez. 

O avertizare de cod roşu a fost emisă pentru Aude în dimineaţa zilei de luni ca urmare a ploilor abundente care s-au abătut asupra acestui departament şi au provocat întreruperea circulaţiei pe mai multe drumuri, a indicat Météo France. 

''Un episod furtunos violent este în curs de desfăşurare în departament, multe drumuri sunt întrerupte (...) Evitaţi toate deplasările'', avertizează un mesaj publicat pe contul de Twitter al prefecturii Aude care a dispus suspendarea transportului şcolar în Carcassonne. 

"Peste 180 mm (de precipitaţii) au căzut deja. Îmbunătăţirea (vremii) este prognozată pentru ora 11:00'', a adăugat prefectura. 

Alte şase departamente din sud se aflau luni dimineaţă în stare de alertă portocalie, conform Météo France: Aveyron, Haute-Garonne, Hérault, Pyrénées-Orientales, Tarn - deja în alertă de duminică - şi Tarn-et-Garonne, începând de luni. 

Ploile vor scădea din intensitate în Aude începând din a doua parte a dimineţii şi se vor îndrepta către Hérault, Haute-Garonne, vestul Tarn şi Pyrénées-Orientales unde cantităţiile de precipitaţii ar putea ajunge la 150-200 mm, potrivit prognozelor. 

În plus, vântul va prezenta intensificări pe direcţie sud-est împotriva sensului de curgere a apei, amplificând riscul de inundaţii. 

Mai multe cursuri de apă au fost plasate în stare de alertă portocalie. 

Episoadele de vreme severă nu sunt prognozate să se încheie mai devreme de luni seara.

AGERPRES

×