x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa va găzdui circa 80 de refugiaţi de pe nava umanitară Aquarius şi 52 de pe Lifeline

Franţa va găzdui circa 80 de refugiaţi de pe nava umanitară Aquarius şi 52 de pe Lifeline

03 Iul 2018   •   14:55
Franţa va găzdui circa 80 de refugiaţi de pe nava umanitară Aquarius şi 52 de pe Lifeline

Franţa va găzdui circa 80 de refugiaţi de pe nava umanitară Aquarius şi 52 de pe Lifeline, a declarat marţi Pascal Brice, directorul Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra), relatează AFP. 

Majoritatea refugiaţilor sunt, în ambele cazuri, proveniţi din "Eritreea şi Sudan" şi îndeplinesc criteriile de azil, a declarat Pascal Brice. Ei urmează să ajungă "rapid" în Franţa unde în scurt timp vor primi statutul de refugiaţi. 

Criticată pentru că nu s-a oferit să-şi deschidă porturile pentru navele aflate în primejdie, în baza regulii privind Dreptul maritim care prevede ca acestea să acosteze în portul cel mai apropiat, Franţa şi-a luat angajamentul de a găzdui o parte dintre aceşti migranţi eligibili pentru statutul de refugiat. 

În cazul navei Aquarius, care a acostat pe 17 iunie la Valencia (Spania) cu 630 de migranţi la bord după ce Italia şi-a închis porturile, "noi am discutat cu 135 de persoane şi în jur de 80 vor putea beneficia de protecţia Franţei", a spus Brice. 

În Malta, unde Ofpra şi-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute misiunea de a se întâlni cu migranţii de pe Lifeline, navă care a ancorat pe 27 iunie în portul Valletta cu peste 230 de migranţi la bord, "52 de persoane vor fi protejate", a adăugat el.AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta refugiati nava umanitara aquarius