x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa vrea desfiinţare noţiunilor de mamă şi tată

Franţa vrea desfiinţare noţiunilor de mamă şi tată

01 Oct 2012   •   16:51
Franţa vrea desfiinţare noţiunilor de mamă şi tată
Sursa foto: Thinkstock

Franţa ar putea deveni următoarea ţară care legalizează căsătoriile homosexuale.
Parlamentarii francezi vor să meargă şi mai departe prin desfiinţarea noţiunilor de "mamă" şi "tată" din documentele oficiale.

The Thelegraph citează proiectul de lege: "Căsătoria este o uniune între două persoane de sexe diferite sau aceeaşi" şi de asemenea afirmă că noţinunile de mamă şi tată vor fi şterse din noul cod civil iar referirea se va face la modul neutru de "părinţi". În plus noua lege va permite adopţia copiilor de cupluri de acelaşi sex.

Ministrul francez al Justiţiei, Christiane Taubira, a declarat pentru publicaţia La Croix că: "Cine poate să spună că un cuplu heterosexual este mai bun pentru dezvoltarea unui copil decât un cuplu homosexual? Ceea ce este cert este faptul că interesele copiilor primează şi sunt preocuparea majoră a guvernului".

Deloc surprinzătoare a fost reacţia prompta a populaţiei catolice din Franţa care a readus pe tapet, pe lângă casătoriile homosexuale, şi reformele legislative privind eutanasierea pe care guvernul intenţionează să le iniţieze. Săptămâna trecută cardinalul Philippe Barbarin i-a avertizat pe credincioşi că după legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex vor urma legalizarea incestului şi poligamiei: "Acest fel de căsătorii ar putea iniţia distrugerea completă a societăţii iar consecinţele ar putea fi fatale."

Proiectul de lege va fi adus spre validare preşedintelui Francois Holland la data de 31 octombrie a.c. Uniunile civile heterosexuale sau homosexuale sunt legale în Franţa, cu beneficii limitate, încă din 1999.

×