x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fraţii Musulmani sunt gata de dialog după plecarea lui Mubarak

Fraţii Musulmani sunt gata de dialog după plecarea lui Mubarak

de Marina Constantinoiu    |    04 Feb 2011   •   13:12

Liderul suprem al Fraţilor Musulmani, principala forţă de opoziţie din Egipt, Mohammed Badie, a declarat, vineri, pentru postul de televiziune Al-Jazeera, că este gata de dialog cu vice-preşedintele Omar Suleiman, dar numai după plecarea de la conducerea statului a preşedintelui Hosni Mubarak, relatează AFP.
Este pentru prima oară când liderul suprem al confreriei islamiste se exprimă public de la începutul contestării populare a regimului politic al lui Mubarak, la 25 ianuarie.
"Suntem pentru dialog cu orice doreşte să facă reforme în această ţară, după plecarea acestui om nedrept, corupt şi tiran”, a declarat Badie, făcând referire la Mubarak. "O singură revendicare. Să fie satisfăcută şi ne angajăm la dialog după aceea” , a adăugat acesta, ca răspuns la o întrebare referitoare la dispoziţia Fraţilor Musulmani de a se angaja la dialog cu Suleiman.
Acesta din urmă a anunţat, joi, că doreşte să-i invite pe Fraţii Musulmani la un dialog cu opoziţia pe care-l va purta cât de curând. "I-am contactat, au fost invitaţi. Ezită”, a declarat acesta pentru televiziunea publică, referitor la confrerie. Anterior, e drept, Fraţii Musulmani respinseseră categoric orice dialog cu regimul.
Oficial interzişi în sfera politică, Fraţii Musulmani sunt totuşi toleraţi de facto în Egipt, unde dispun de reţele de ajutor social foarte influente.

×