x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frica de "sfârşitul lumii" şi recentul atac armat de la Newtown închid şcolile americane (VIDEO)

Frica de "sfârşitul lumii" şi recentul atac armat de la Newtown închid şcolile americane (VIDEO)

21 Dec 2012   •   09:21
Frica de "sfârşitul lumii" şi recentul atac armat de la Newtown închid şcolile americane (VIDEO)

Masacrul comis în urmă cu o săptămână într-o şcoală din Connecticut şi frica de sfârşitul lumii au determinat zeci de şcoli americane să se închidă mai devreme decât de obicei de sărbători, anunţă NBC News.

Autorităţile din comitatul rural Lapeer din statul Michigan, în nordul Statelor Unite, au anulat cursurile de joi şi vineri, ca măsură de precauţie, în urma unor zvonuri potrivit cărora atacul armat de la Newtown ar putea să inspire gesturi de imitare în regiune. "Deşi suntem, la nivelul comitatului, reticenţi faţă de anularea cursurilor, deoarece aceste zvonuri nu au niciun fundament, credem că este cea mai bună decizie care poate fi luată având în vedere gravitatea evenimentelor recente. În plus, au apărut zvonuri legate de calendarul Maya care anunţă sfârşitul lumii vineri", a scris Matt Wandrie, însărcinat cu şcolile la nivelul comitatului, într-o notă trimisă părinţilor elevilor.

Matt Wandrie mai spune că, în pofida faptului că zvonurile au făcut obiectul unor anchete şi au fost invalidate, ele au creat "o distragere serioasă pentru elevi, institutori, personalul administrativ şi părinţi", perturbând în fapt "în mod important procesul de predare-învăţare".

La fel, şcolile din comitatul Genesee, tot în Michigan, au anulat cursuri pentru cei aproximativ 75.000 de elevi joi şi vineri.

"Comunitatea noastră este anxioasă, părinţii sunt îngrijoraţi pentru securitatea copiilor lor", scrie Autoritatea şcolară regională într-un mesaj pe pe site, evocând "zvonuri" cu privire la "ameninţări" care se multiplică pe reţele de socializare.

 

×