x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. ''Frumoasa din padurea adormită''. Boala care o face să doarmă 64 de zile

VIDEO. ''Frumoasa din padurea adormită''. Boala care o face să doarmă 64 de zile

19 Noi 2012   •   09:01
VIDEO. ''Frumoasa din padurea adormită''. Boala care o face să doarmă 64 de zile
Sursa foto: © Family Photo

O tânără din Marea Britanie pierde zilnic aproximativ 18 ore pentru a dormi. Ea suferă de o boală rară, numită şi sindromul Kleine-Levin sau '' afecţiunea Frumoasei din padurea adormită''.

Nicole Delian, o adolescentă în vârstă de 17 ani, suferă de sindromul Kleine-Levin, o boală a somnului care îi adectează de obicei pe adolescenţi. Ea doarme 18 ore pe zi, însă uneori are adevarate crize şi ajunge să doarmă chiar zile în sir.

Anul trecut, tânăra a dormit 64 de zile încontinuu, chiar în perioada sărbătorilor de iarna, trezindu-se în luna ianuarie, când a deschis în cele din urma cadourile primite de crăciun.

În timpul acestor episoade, ea se trezeşte pentru scurt timp, pentru a merge la toaleta sau pentru a mânca, însă nu-şi aminteşte când face aceste lucruri de baza.

Medicii au avut nevoie de 25 de luni pentru a putea diagnostica boala, iar părinţii sunt îngrijoraţi din cauza altor probleme pe care le poate provoca, cum ar fi: tulburările de alimentaţie, halucinaţii, comportament copilăresc şi perioade de hipersexualitate.

Cauza acestei afecţiuni este necunoscută, medicii spunând că de cele mai multe ori sunt afectaţi persoanele de sex masculin.

Nicole se tratează cu medicamente, dar acestea nu pot decât să mărească intervalul dintre crize. Perioadele se somn îndelungat apar brusc, fără vreun semn de avertizare, informează huffingtonpost.





×
Subiecte în articol: boala somn tanara