x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furie și proteste în Pakistan după ce o fetiță de opt ani ar fi fost violată și arsă de vie

Furie și proteste în Pakistan după ce o fetiță de opt ani ar fi fost violată și arsă de vie

11 Apr 2018   •   14:42
Furie și proteste în Pakistan după ce o fetiță de opt ani ar fi fost violată și arsă de vie

Poliţia din zona centrală a Pakistanului a arestat mai mult de o duzină de suspecţi după ce o fetiţă de opt ani se presupune că a fost violată şi arsă de vie, generând ample proteste atât în stradă, cât şi în mass-media sociale, informează miercuri dpa. 

Fetiţa a ieşit duminică după-amiază din casa în care locuia pentru a cumpăra gustări de la magazinul din apropiere, potrivit poliţiei. Câteva ore mai târziu ea a fost găsită cu arsuri pe corp într-o casă părăsită şi a fost transportată la un spital, unde a murit mai târziu. 

Responsabili ai poliţiei au declarat că suspectează un atac de natură sexuală înainte ca fetiţei să i se dea foc, însă raportul medico-legal încă nu a fost finalizat. 

Elevi de la şcoli şi colegii, alături de activişti ai societăţii civile, comercianţi şi judecători au declanşat marţi proteste împotriva acestei crime pe străzile oraşului Chichawatni, în provincia centrală Punjab. O mulţime de postări în care se cere justiţie pentru fetiţă a invadat reţeaua socială Twitter. 

"Am arestat pentru investigaţiimai mult de o duzină de persoane suspecte", a anunţat miercuri pentru dpa inspectorul de poliţie Muhammad Amin. "Aşteptăm rezultatele examenului medico-legal pentru a confirma atacul sexual", a declarat Muhammad Abubakar, oficial al direcţiei administrative a spitalului din Chchawsati. Fetiţa avea arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului, a adăugat el. 

În ianuarie, violarea şi uciderea unei fetiţe de şapte ani în oraşul Kasur din Punjab a declanşat proteste la nivel naţional. După săptămâni de investigaţii, principalul suspect a fost arestat şi condamnat la moarte în patru cazuri pe care le-a mărturisit. 

Cel puţin 11 copii sunt agresaţi în Pakistan în fiecare zi, potrivit organizaţiei non-profit Sahil, care luptă pentru drepturile copiilor.

AGERPRES

×