x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna de iarnă, Ciara s-a abătut asupra Europei. Mai multe curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau suspendate

Furtuna de iarnă, Ciara s-a abătut asupra Europei. Mai multe curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau suspendate

09 Feb 2020   •   15:30
Furtuna de iarnă, Ciara s-a abătut asupra Europei. Mai multe curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau suspendate

Curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau suspendate duminică în Europa din cauza unei furtuni de iarnă, numită Ciara, ce începe să-şi facă simţită prezenţa în nordul continentului, relatează dpa.


Perturbări ale traficului au fost semnalate în Marea Britanie, unde se aşteaptă să fie cea mai puternică furtună care a lovit ţara din 2013, cu rafale de până la 130 de kilometri pe oră.

În Germania, unde furtuna fost numită Sabine, serviciul de meteorologie a declarat că partea de nord şi centrală a ţării vor fi afectate în cursul zilei de duminică şi cea sudică luni dimineaţă. Sunt de aşteptat viteze ale vântului de aproximativ 120 de kilometri pe oră, având drept consecinţe doborârea copacilor şi afectarea traficului.

Deutsche Bahn a spus că s-a pregătit intensiv pentru furtună, grupuri de lucru mobile fiind gata să intervină pentru eliberarea liniilor ferate de eventuali copaci doborâţi de vânt. Aeroporturile din Frankfurt, Hamburg, Berlin şi Koln se aşteptau şi ele ca furtuna să le afecteze unele dintre operaţiuni.

De asemenea, este de aşteptat ca furtuna să afecteze întreaga Belgie duminică pentru aproximativ 24 ore, începând cu ora 10:00 dimineaţa (09:00 GMT), conform Institutul Meteorologic Regal.

Aproximativ 60 de zboruri au fost anulate duminică pe aeroportul din Bruxelles, principalul hub internaţional din Belgia. Institutul meteorologic regal a emis o alertă meteorologică pentru vânturi de aproximativ 110 kilometri pe oră şi riscul de pagube grave, a raportat agenţia de ştiri Belga.

Din cauza vânturilor puternice, este de aşteptat să se producă întârzieri şi anulări ale unor zboruri la sosirea şi plecarea de şi dinspre aeroportul din Bruxelles, a anunţat aeroportul, sfătuind pasagerii să contacteze compania aeriană sau să consulte site-ul.

Furtuna afectează şi Olanda unde asociaţia de fotbal din ţară a anulat toate meciurile din ligile sale profesionale, programate pentru duminică. Ca măsură de precauţie, compania aeriană KLM a anulat zeci de curse europene dinspre şi către aeroportul Schiphol din Amsterdam.AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuna Ciara europa