x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtună de zăpadă "istorică" în Israel. "Are o putere neobişnuită. Zăpada a atins un nivel istoric!" (VIDEO)

Furtună de zăpadă "istorică" în Israel. "Are o putere neobişnuită. Zăpada a atins un nivel istoric!" (VIDEO)

13 Dec 2013   •   12:58
Furtună de zăpadă "istorică" în Israel. "Are o putere neobişnuită. Zăpada a atins un nivel istoric!" (VIDEO)

Ierusalimul era paralizat vineri de o furtună de zăpadă 'istorică', primarul orașului făcând apel la armată pentru a veni în ajutor persoanelor aflate în mașinile blocate, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"Luptăm împotriva unei furtuni de o putere neobișnuită", a declarat într-un comunicat primarul Nir Barkat.

Stratul de zăpadă din Orașul Sfânt a atins 37 de centimetri sau chiar mai mult în alte zone periferice. "'Este un nivel istoric", a precizat meteorologul Sharon Wexler pentru postul public de radio.

Școlile erau închise vineri pentru a doua zi consecutiv, iar majoritatea locuitorilor au respectat recomandările autorităților de a rămâne acasă, notează agenția de presă franceză. Autoritățile municipale din Ierusalim au indicat că 540 de automobiliști, blocați de intemperii, au fost adăpostiți în Centrul internațional pentru conferințe al orașului.

Majoritatea drumurilor din Orașul Sfânt, situat la 795 de metri altitudine, erau închise, iar poliția a făcut apel la proprietarii de mașini private să nu se aventureze pe străzile deja impracticabile.

"Putem trece la curățarea drumurilor doar după ce se va liniști furtuna', a indicat primarul Ierusalimului. 'Pentru moment, utilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a-i salva pe cei care sunt prinși în furtună", a dat asigurări edilul.



×