x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtună de zăpadă ISTORICĂ la New York! Ce avertisment au lansat meteorologii americani (VIDEO)

Furtună de zăpadă ISTORICĂ la New York! Ce avertisment au lansat meteorologii americani (VIDEO)

26 Ian 2015   •   08:54
Furtună de zăpadă ISTORICĂ la New York! Ce avertisment au lansat meteorologii americani (VIDEO)

Primarul New Yorkului a avertizează în legătură cu apropierea unei furtuni de zăpadă care, în opinia sa, ar putea fi una "din cele mai importante din istoria acestui oraş". Furtuna va fi însoţită de vânturi violente şi va provoca luni şi marţi importante căderi de zăpadă în nord-estul Statelor Unite, a anunţat Institutul naţional de meteorologie, care a emis o avertizare de viscol pentru New York şi Boston.

Stratul de zăpadă ar putea ajunge la o grosime de 60 până la 90 de centimetri la New York, potrivit primarului Bill de Blasio. Este vorba,'foarte probabil, de una din furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş', a declarat el în cursul unei conferinţe de presă, recomandându-le locuitorilor New Yorkului să se pregătească pentru aceasta.

'Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât orice aţi văzut până în prezent', a insistat el. 'Nu subestimaţi această furtună', a adăugat el, cerându-le newyorkezilor să rămână la domiciliu dacă este posibil. 'Newyorkezii nu trebuie să pornească la drum mâine' (luni), a mai declarat el, anunţând că, foarte probabil, şcolile vor fi închise marţi.

Duminică seară, numeroase supermarketuri din New York au fost luate cu asalt de locuitorii îngrijoraţi, relatează AFP, citată de Agerpres. Peste 50 de milioane de persoane din nord-estul Statelor Unite ar putea fi afectate de această furtună de zăpadă care riscă să paralizeze transportul. Duminică, mai multe companii aeriene au propus călătorilor să îşi schimbe gratuit rezervările, iar sute de zboruri au fost anulate. La Boston, primarul Martin Walsh a lansat un apel concetăţenilor săi să aibă grijă de vecinii vulnerabili.

×