x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna Eleanor în Europa

Furtuna Eleanor în Europa

03 Ian 2018   •   17:22
Furtuna Eleanor în Europa

Furtuna de iarnă Eleanor a ajuns în cea mai mare parte din nordul Europei, inclusiv Franţa şi Germania, afectând transportul şi energia electrică, scrie BBC.

Furtuna Eleanor este a cincea furtună a sezonului.

Nouă persoane au fost rănite în Franţa, unde au fost înregistrate rafale de peste 110 kilometri pe oră. În Olanda, o persoană a fost rănită, după ce un copac s-a prăbuşit.

În nordul Franţei, furtuna a dus la întreruperea energiei electrice în peste 200.000 de case, iar aceasta este aşteptată şi în alte regiuni până la sfârşitul zilei, inclusiv Corsica, unde rafalele pot atinge 200 km/h.

De asemenea, traficul aerian a fost întrerupt în capitală şi în estul ţării.

În Paris, Turnul Eiffel a fost închis, din cauza vântului puternic, cu rafale ce ajungeau la 100 km/h. Parcurile din oraş au fost, de asemenea, închise, din cauza vântului puternic.

În Germania, furtuna, numită acolo Burglind, a curpins aproape întreaga ţară şi s-au înregistrat rafale de până la 120 km/h în vest.

În Elveţia, 14,000 de case au rămas fără energie electrică, iar în Austria riscul de avalanşă a crescut semnificativ.

Belgia a ridicat alerta “portocalie”, a treia pe o scară de patru niveluri, iar oficialii au cerut oamenilor să fie precauţi când părăsesc locuinţele din cauza copacilor şi a altor obiecte luate de vânt.

În Olanda, peste 200 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol, iar alte câteva drumuri rutiere principale şi căi feroviare au fost, de asemenea, închise.

×