x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtunile fac ravagii în Marea Britanie şi Franţa: trei morţi, zeci de răniţi, sute de mii de case fără curent (VIDEO)

Furtunile fac ravagii în Marea Britanie şi Franţa: trei morţi, zeci de răniţi, sute de mii de case fără curent (VIDEO)

16 Feb 2014   •   10:02
Furtunile fac ravagii în Marea Britanie şi Franţa: trei morţi, zeci de răniţi, sute de mii de case fără curent (VIDEO)

Populaţia din localităţile inundate de Tamisa se aşteaptă ca nivelul apelor să crească în următoarele ore, la o zi după o furtună care s-a soldat cu trei morţi, unul la Londra, un altul pe un vas în largul mării, iar cel de-al treilea în Irlanda.

După ce furtuna Ulla a lovit dur sâmbătă în Marea Britanie şi Franţa, peste 115.000 de locuinţe sunt lipsite de energie electrică, se înregistrează serioase probleme în transportul rutier, precum şi numeroase alunecări de teren.

O femeie şi-a pierdut viaţa şi un bărbat a fost rănit vineri seară la Londra în urma prăbuşirii parţiale a unui imobil peste maşina lor.

Un bărbat în vârstă de peste 80 de ani care efectua o croazieră a murit după ce un hublou al pachebotului la bordul căruia se afla a fost făcut ţăndări sub forţa valurilor, în Marea Mânecii, în largul capului Finistère. Mai multe persoane dintre cei 735 de pasageri ai vasului Marco Polo, în majoritate britanici, au fost de asemenea rănite. Pachebotul, aşteptat duminică în portul Tilbury din sud-estul Angliei, revine dintr-o croazieră în Caraibe.

În Irlanda, un bărbat în vârstă de 65 de ani care lucra pentru o firmă de telecomunicaţii a fost ucis sâmbătă în oraşul Cork, atunci când un stâlp pe care încerca să-l echilibreze a căzut peste el, lovindu-l în cap.

Fluviul Tamisa ar putea atinge în acest weekend niveluri record.

În cursul după-amiezii, aproape 85.000 de locuinţe erau lipsite de energie electrică în Marea Britanie, faţă de 140.000 sâmbătă dimineaţă, potrivit companiei Energy Networks Association (ENA).

în Franţa, circa 30.000 de locuinţe erau sâmbătă seară în continuare fără curent electric, după cum a anunţat Electricité Réseau Distribution France (ERDF) care a reuşit să remedieze avariile la o parte dintre cei 85.000 de abonaţi rămaşi iniţial pe întuneric.

Linia de cale ferată Brest-Quimper va rămâne închisă pe durata weekendului, zeci de copaci fiind căzuţi pe terasament.

În Marea Britanie, transporturile feroviare şi rutiere au fost puternic afectate ca urmare a copacilor dezrădăcinaţi şi alunecărilor de teren, chiar dacă situaţia s-a ameliorat în timpul zilei.

Rafale de vânt cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră şi ploile puternice au continuat sâmbătă, cu precipitaţii ce vor putea atinge până la 40 de cm în sud-vestul Angliei şi sudul ţării Galilor. Pentru duminică este prevăzută o ameliorare a stării vremii.

Această furtună este cea mai recentă dintr-o lungă serie care s-a abătut în ultimele săptămâni asupra Marii Britanii, confruntată cu una dintre cele mai ploioase ierni.

×
Subiecte în articol: furtuni Marea Britanie franta morti