x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G7 şi giganţii internetului au convenit un plan de blocare a propagandei teroriste

G7 şi giganţii internetului au convenit un plan de blocare a propagandei teroriste

20 Oct 2017   •   21:40
 G7 şi giganţii internetului au convenit un plan de blocare a propagandei teroriste

Statele grupului G7, al principalelor state industrializate ale lumii, şi cei patru mari giganţi ai internetului au convenit asupra unui plan destinat să blocheze conţinuturile online 'cu caracter terorist', a anunţat vineri ministrul italian de interne, Marco Minniti, a cărui ţară deţine preşedinţia în exerciţiu a G7, transmite AFP. 

Miniştrii de interne din statele G7 şi reprezentanţi ai Google, Facebook, Twitter şi Microsoft s-au reunit joi şi vineri pe insula italiană Ischia, unde au luat decizia de 'a pune în aplicare împreună' un plan de acţiune vizând blocarea 'conţinuturilor cu caracter terorist', a indicat Marco Minniti, într-o declaraţie de presă. 

'Este pentru prima dată' când statele G7 şi reprezentanţii giganţilor internetului se află la aceeaşi masă, a subliniat ministrul italian, amintind că internetul 'a fost un mijloc de recrutare, de antrenament şi de radicalizare important pentru combatanţii străini'. 

Căderea oraşului Raqqa, fieful Statului Islamic (SI) în Siria, 'este o înfrângere militară foarte dură (pentru SI), dar aceasta nu înseamnă că această grupare nu mai există', a avertizat ministrul italian. 

'Am abordat în detaliu activităţile de prevenire şi am discutat mai întâi despre cum să luptăm împotriva revenirii combatanţilor străini în ţările de origine. Am decis să strângem împreună informaţiile şi să le punem în comun', a mai explicat Minniti. 

După eliberarea oraşului Raqqa, îngrijorările sunt legate mai ales de soarta celor aproximativ 25.000-30-000 de luptători străini, printre care 5.000 veniţi din Europa, bine antrenaţi şi susceptibili să se răspândească în multe ţări.AGERPRES

×