x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi este bunic şi e tot de negăsit

Gaddafi este bunic şi e tot de negăsit

de Sînziana Stancu    |    31 Aug 2011   •   21:00
Gaddafi este bunic şi e tot de negăsit

Abia sosita in Algeria, luni, cu doi dintre fratii ei si cu mama sa, Aisha, fiica lui Muammar Gaddafi, a nascut o fetita, informeaza AFP, citand surse guvernamentale algeriene. 'Aisha a nascut astazi dimineata. Este o fetita. Mama si fiica sunt foarte bine', a declarat un oficial algerian, sub protectia anonimatului. Nascuta in 1977, avocat de profesie, ea este presedintele Fundatiei de binefacere Waatassimou. Supranumita 'Claudia Schiffer a Arabiei', Aisha e comparata cu fotomodelul german pentru eleganta sa si pentru parul blond. Intre timp, rebelii libieni umbla prin 'subte­ranele' secrete ale 'Cainelui turbat', fiind convinsi ca el se afla inca in Libia, undeva, in desert, impreuna cu 'camarila' sa, punand la cale o contralovitura.

Cat despre celelalte beizadele Gaddafi, AFP a prezentat o 'galerie' a portretelor lor. Sotii Gaddafi au avut zece copii, dintre care doi ar fi morti.

Despre Mohamed (1970), fiul cel mare si singurul din prima lui casatorie a lui Gaddafi, se spune ca era influent si discret. Supranumit 'omul retelelor', prezida organismul pentru Telecomunicatii si Comitetul National Olimpic. Prezentat frecvent ca succesor al tatalui sau, Seif al-Islam este cel mai mare fiu (39 de ani) facut cu cea de a doua sotie a lui Gaddafi, Safia Farkash. Are docto­rat in filosofie la London School of Economics si era un 'reformator'. A mediat cazul infirmierelor bulgare si acordarea de indemnizatii familiilor victimelor de la Lockerbie (1988) si viza normalizarea relatiilor Libiei cu Occidentul. Lui Saadi (1973) i se mai spune si 'fotbalistul'.

A jucat insa rar, in prima divizie italiana, de unde a fost suspendat in 2003, fiind depis­tat cu steroizi anabolizanti. A fost presedintele Consiliului de Administratie al Libyan Arab Foreign Investment Company (LAFICO), care detine 7,5 la suta din actiunile clubului Juventus Torino si a ajuns la comanda unei unitati de elita. Moutassim (1975), medic si militar de cariera, era consilier pentru Secu­ritatea Nationala. Principalul rival al fratelui sau, Seif, a fost exilat o perioada in Egipt, fiind suspectat de o tentativa de puci. Hannibal (1978) era 'clientul' politistilor si a produs tensiuni diplomatice intre Tripoli si Berna, dupa ce a baut si a facut scandaluri prin hotelurile elvetiene. In Franta si-a batut prietena insarcinata. 'Capitanul' conducea Compania Nationala de Transport Maritim. Seif (1980) este cel mai discret fiu al lui Gaddafi, un simplu ofiter, in timp ce Khamis (1983), mezinul, este 'bratul armat' al regimului tatalui sau, care a comandat si reprimarea revoltelor libiene.

×
Subiecte în articol: externe copil muammar gaddafi aisha gaddafi