x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi mânca din gunoaie

Gaddafi mânca din gunoaie

de Sînziana Stancu    |    08 Noi 2011   •   21:00
Gaddafi mânca din gunoaie

In ultimele zile ale vietii lui, fostul dictator libian Muammar Gaddafi ajunsese sa scotoceasca prin gunoaie dupa hrana. Dezvaluirea apartine fostului sef al serviciilor de securitate interna, Mansur Daou, care i-a ramas fidel lui Gaddafi pana in ultima clipa, cand a fost ucis de 'rebeli'. De asemenea, Gaddafi incerca cu disperare sa se ascunda in casele abando­nate din Sirt. Intr-un interviu acordat CNN, Daou a povestit ca Gaddafi ple­case din Tripoli catre Sirt la 18 august, cu doua zile inainte ca rebelii sa intre in capitala.

La 22 august, se indrepta catre Bani Walid impreuna cu fiul lui preferat, Seif al-Islam si cu seful serviciilor de Informatii, Abdullah al-Senussi. A ramas cu ei patru zile, apoi a ajuns in Sirt. Acolo, ajunsesera sa traiasca in conditii inumane, ingrozitoare, mutandu-se din casa in casa la fiecare trei sau patru zile si supravietuind cu putina mancare, dupa care scotoceau si in gunoaie. Cu cateva zile inainte de a fi descoperiti in ascunzatoarea lor, ramasesera si fara electricitate si apa, nemaivorbind de mijloace prin care sa poata sa comunice cu lumea din afara.

Ultimele doua zile ale vietii sale, Gaddafi si le-a petrecut scriind si citind cartile pe care si le luase in valize. La 20 octombrie, el si fiul sau Mutassim se hotarasera sa se indrepte catre locul de nastere al dictatorului. Convoiul lor format din aproximativ 40 de vehicule ar fi trebuit sa plece inainte de rasarit cand rebelii se odihneau, dar a plecat prea tar­ziu. Daou a mai povestit ca fostul dictator libian s-a simtit tradat de liderii straini pe care ii credea prieteni, dar ca cea mai mare tradare i-a venit din interior, din partea generalului care avea misiunea sa apere Tripoli.

×
Subiecte în articol: externe