x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi nu se predă: “Vom rămâne aici, vii sau morţi, dar victorioşi”.

Gaddafi nu se predă: “Vom rămâne aici, vii sau morţi, dar victorioşi”.

06 Iun 2011   •   21:00
Gaddafi nu se predă: “Vom rămâne aici, vii sau morţi, dar victorioşi”.

Primele bombardamente diurne ale aviatiei NATO, produse marti, au fost si cele mai puternice inregistrate de la inceperea operatiunilor coalitiei internationale. La Tripoli au fost auzite cel putin 25 de explozii puternice, care au distrus sau avariat cateva obiective militare din capitala libiana, dar si una din resedintele liderului libian.

La cateva ore dupa bombardamente, televiziunea de stat libiana, a carei cladire a fost, la randu-i, afectata de rachetele NATO, a difuzat un mesaj audio inregistrat al liderului de la Tripoli. “Nu avem nicio alta varianta. Vom ramane aici, vii, morti, victoriosi. Nu vom pleca, nu ne vom preda. Vom intampina moartea. Suntem martiri', a sunat mesajul transmis de Gaddafi conationalilor sai.

“Poporul meu ii va urmari pretutindeni pe rebelii din bandele inarmate de voi. Avioanele si rachetele voastre nu vor putea sa ii impiedice pe libieni sa faca justitie. Vocea poporului meu este mai puternica decat zgomotul exploziilor pe care le provocati', a tunat Gaddafi la adresa “cotropitorilor occidentali'.

×
Subiecte în articol: libia muammar gaddafi bombardamente