x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi: "Pregătiţi-vă pentru un război de gherilă"

Gaddafi: "Pregătiţi-vă pentru un război de gherilă"

02 Sep 2011   •   05:23
Gaddafi: "Pregătiţi-vă pentru un război de gherilă"

Fostul lider libian Muammar Gaddafi si-a afirmat ieri intentia de a lansa "o gherila" pentru a lupta impotriva rebelilor si a "alunga colonizatorii", intr-un mesaj audio, al doilea in decurs de doua ore, difuzat de postul de televiziune Arrai, relateaza AFP.

"Pregatiti-va pentru un razboi al bandelor si de gherila, pentru razboiul urban si pentru o rezistenta populara in fiecare oras pentru a invinge inamicul peste tot", a declarat Muammar Gaddafi.

"Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se afla, fie ca este libian sau strain", a adaugat el.

El le-a cerut libienilor, "barbati si femei, sa se pregateasca pentru rezistenta, pentru un razboi lung care le-a fost impus". El a acuzat tarile participante la operatiunile NATO din Libia ca "vor sa colonizeze Libia si sa puna mana pe resursele petroliere si hidraulice".

"Colonialismul vrea ca libienii sa se ucida intre ei, vrea supunerea libienilor, dar noi nu ne vom supune niciodata, preferam sa murim", a continuat el.

"Nu vom permite niciodata ca puturile si porturile noastre sa fie sub controlul lor, iar rezistenta noastra va creste", a declarat el.

Intr-un mesaj precedent difuzat in cursul dupa-amiezii de aceeasi televiziune cu sediul la Damasc, Muammar Gaddafi a afirmat ca nu se va preda, declarandu-se pregatit pentru o batalie lunga impotriva rebelilor si NATO, chiar daca tara "arde".

Cele doua inregistrari au fost difuzate la aniversarea loviturii de stat care l-a adus la putere pe Gaddafi la 1 septembrie 1969.

×