x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi s-a retras “din motive tactice” din calea rebelilor (VIDEO)

Gaddafi s-a retras “din motive tactice” din calea rebelilor (VIDEO)

24 Aug 2011   •   07:48
Gaddafi s-a retras “din motive tactice” din calea rebelilor (VIDEO)

Intr-un mesaj audio difuzat miercuri dimineata de postul de televiziune sirian Arrai, colonelul Muammar Gaddafi a declarat ca s-a plimbat incognito prin Tripoli si le-a cerut locuitorilor “sa curete' capitala de rebeli, care au preluat controlul in Tripoli.

“M-am plimbat incognito, fara ca oamenii sa ma vada, si am vazut tineri pregatiti sa-si apere orasul', a declarat Gaddafi, care, fara a preciza cand a facut aceasta “plimbare', le-a cerut “locuitorilor din Tripoli, triburilor, tinerilor, batranilor sa iasa pe strazi' si sa “curete Tripoli de sobolani', referindu-se la rebeli.

Intr-un alt mesaj audio, difuzat in cursul noptii de televiziunea al-Urubah si preluat de site-ul Al-Libiya, postul TV apartinand fiului sau Seif al-Islam, Gaddafi spunea ca s-a retras din cartierul general de la Tripoli “din motive tactice'.

Rebelii sustinuti de NATO au preluat marti controlul cartierului general al lui Gaddafi din Tripoli, insa liderul libian era de negasit, fiind de prespus ca a fost evacuat intr-o locatie necunoscuta de trupele sale speciale.

×
Subiecte în articol: mesaje gaddafi libia rebeli tripoli