x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi scoate arma secretă: înnegreşte întreaga Europă

Gaddafi scoate arma secretă: înnegreşte întreaga Europă

de Carmen Plesa    |    14 Apr 2011   •   19:51
Gaddafi scoate arma secretă: înnegreşte întreaga Europă
Sursa foto: Tony Gentile/Reuters

161240-reuterstony-gentile-2011-03-30t133931z-565144542-gm1e73u1ndz01-rtrmadp-3-italy-immigration.jpgNu mai puţin de 15.000 de africani vor primi în următoarele zile undă verde de la Muammar Gaddafi pentru a părăsi Libia, cu destinaţia Italia, potrivit informaţiilor comunicate de serviciile secrete italiene. Autorităţile din „Cizmă” sunt deja depăşite de invazia de africani şi încearcă să-i împrăştie prin Europa, oferindu-le per­mise de şedere, spre disperarea unor ţări precum Franţa şi Belgia, care nici nu vor să audă de refugiaţi. Drept răspuns, ministrul de Interne italian îi invită pe partenerii europeni să suspende Schengen, dacă nu vor să-i accepte pe refugiaţi pe teritoriul lor. Consolarea a venit dinspre Ro­mâ­nia pentru că „premierul Traian Bă­sescu” l-a sunat pe Silvio Berlusconi şi l-a asigurat că ţara noastră e gata să găzduiască 200 de tunisieni, a anunţat presa italiană.

„Preşedintele consiliului de mi­niştri, Silvio Berlusconi, a fost sunat de prim-ministrul României, Traian Băsescu. În cordiala conversaţie telefonică premierul român a exprimat sprijinul ţării sale «în ceea ce priveşte criza provocată de masivul aflux de imigranţi din nordul Africii» şi i-a oferit premierului «ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni, ca gest simbolic de solidaritate faţă de Italia». Preşedintele consiliului de miniştiri «şi-a exprimat aprecierea faţă de gestul simbolic, dar de mare amiciţie şi solidaritate europeană din partea guvernului şi poporului român»„, a anunţat TMNews, precizând că citează un comunicat al Guvernului din Peninsulă. Pe site-ul Guvernului italian, numele şi funcţia lui Traian Băsescu erau, ieri după-amiază, în deplin acord.

Numai în ultimele săptămâni, pe coastele italiene au sosit peste 20.000 de refugiaţi africani, după cum a anunţat ministrul de Interne, Roberto Maroni. Autorităţile din Peninsulă le dau refugiaţilor permise de şedere temporară, care ar trebui să le permită să circule liber în spaţiul Schengen, ipoteză care a speriat deja Franţa, care până acum şi-a păzit cu armele graniţa de invazia africană, dar şi Belgia şi Germania.

Imigranţii pot circula liber în spa­ţiu Schengen cu permisele de şedere temporară pe care le lansăm şi dacă alte ţări europene precum Franţa, Germania şi Belgia opun rezistenţă atunci „trebuie să suspende Schengen. Iar suspendarea Schengen ar fi sfâr­şitul Europei”, a declarat minis­trul de Interne Roberto Maroni, care a spus că Franţa şi Belgia nu fac decât „să-şi umfle muşchii”. „Nu pot spune că nu-i vor, există reguli”, a spus Ma­roni, care susţine că are bine­cu­vân­tare de la Bruxelles pentru aceste permise. Noua „armă” pe care o pre­gă­teş­te Muamar Gaddafi pentru Europa e alcătuită din 15.000 de africani, sosiţi în Libia din Ciad şi ţările Africii subsahariene, şi care în acest moment stau în centre-lagăr. Anul  trecut, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o în Ita­lia, colonelul a ame­nin­ţat că va „în­ne­gri” Europa cu un flux de africani, dacă nu va primi 5 mili­ar­de de euro.

×
Subiecte în articol: externe