x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi violează frecvent „virginele” din garda sa

Gaddafi violează frecvent „virginele” din garda sa

de Sînziana Stancu    |    13 Sep 2011   •   21:00
Gaddafi violează frecvent „virginele” din garda sa

Razboiul intre insurgentii libieni aflati sub comanda Consiliului National de Tranzitie (CNT) si fortele lui Muammar Gaddafi concentrate in zona Bani Walid nu pare sa se mai termine. In timp ce Colonelul este de negasit, el se face auzit sporadic la cate un post de radio sau in vreo inregistrare audio. In cel mai recent 'buletin de stiri' despre Gaddafi, facut public luni pe site-ul televiziunii Al Jazeera, fostul lider libian transmitea un mesaj prin intermediul unei statii de radio din Bani Walid, care ii serveste cauza. In acea inregistrare, Gaddafi le promitea locuitorilor din acest oras, care este fieful lui din desert, ca le va da 'cele mai frumoase fete' drept recompensa daca vor reusi sa reziste asalturilor rebelilor libieni.

Cunoscut deja pentru derapajele lui sexiste, noua promisiune a lui Gaddafi nu face decat sa puna in evidenta si mai mult totala desconsi­deratie pe care o oare fata de femei, pe care le trateaza ca pe niste obiecte sexuale. In luna iunie, in plin conflict armat, s-a aflat ca Gaddafi isi incuraja soldatii sa ia stimulente sexuale de tip Viagra pentru a putea sa violeze cat mai multe femei, dezvaluie slateafrique.com.

Cu toate acestea, in familie e 'mo­del', cel putin pentru fiica lui Aisha, pe care o adora. Si ea tine foarte mult la el si a fost cea care s-a avantat in multime, facandu-i propaganda ta­talui ei 'din mers', dintr-un vehicul de­capotabil, bineinteles, pazita bine de soldatii lui 'taticu’'. Cand vine vor­ba insa despre femeile din afara fa­miliei, treaba se schimba. De pilda, s-a mai aflat ca faimoasa garda de corp a Colonelului, formata in exclusivitate din femei aprige, bine antrenate si gata oricand sa-si dea viata pentru el, este si ea afectata poftelor lui se­xuale. Desi, teoretic, asa-numitele 'amazoane' din garda lui Gaddafi, in afara de abilitatile de luptatoare, trebuie sa indeplineasca si conditia esentiala de a fi virgine, este exact invers. 'Amazoanele' depun chiar si un 'juramant de castitate' cand sunt admise in garda, dar s-a aflat ca acest juramant inseamna cu totul altceva pentru Colonel. Astfel, la sfar­situl lunii august, unii dintre fostii co­­laboratori ai lui Gaddafi au dez­va­luit nu numai ca el nu a tinut cont de juramantul fetelor, ci si ca obisnuia sa le abuzeze sexual in fiecare zi. De cele mai multe ori, 'virginele amazoane' erau impartite si intre cei mai apropiati colaboratori ai dictatorului.

Nu mai tarziu de luni, presa straina mai facea o dezvaluire, aceea ca rebelii descoperisera in subsolul Universitatii din Tripoli o alta ascun­za­toare a lui Gaddafi, sub amfiteatrul principal, in care fusese amenajat un cabinet medical ginecologic, dar care ar fi servit ca bordel pentru Colonel si cei mai apropiati colaboratori ai sai din Universitate. Acolo s-a spus ca ar fi fost violate multe studente si s-ar fi practicat si avorturi clandestine.

In Bani Walid, de unde Gaddafi le-a facut 'supusilor' lui promisiunea insolita, departe de aceste apeluri 'erotizate' la rezistenta, locuitorii majoritari din comunitatea Warfallah – tribul din care provine si Gaddafi – si din care o mare parte s-a refugiat in Tunisia, sunt ingrijorati de intorsatura pe care au luat-o evenimentele. 'In Bani Walid au existat dintotdeauna oameni mandri, generosi, supusi, demni. Sub acest drapel (pe care il arboreaza rebelii – n.r.) al regelui Idris, am fost obligati sa sarutam picioarele regelui inainte de a-i putea adresa vreun cuvant. Ne-am intors in vremurile acelea', a declarat un locuitor din Bani Walid reporterului televiziunii din Qatar.

×