x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Gaddafi vrea doar să trăiască în Libia şi să moară aici” (fiul lui Gaddafi)

“Gaddafi vrea doar să trăiască în Libia şi să moară aici” (fiul lui Gaddafi)

de Marina Constantinoiu    |    25 Feb 2011   •   15:43

Saif al-Islam, unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, a afirmat, vineri, într-un interviu acordat unui post de televiziune turc, că familia sa va rămâne orice ar fi în Libia, şi a avertizat că nu va permite “unei mâini de terorişti” să controleze o parte din ţară, relatează AFP.

Întrebat de un jurnalist al postului de televiziune CNN-Turk despre un eventual “plan B” de fugă luat în calcul de familia sa, în cazul victoriei insurgenţilor, Saif al-Islam a răspuns: “Planul nostru A, este acela de a trăi în Libia şi de a muri aici. Planul B, este de a trăi în Libia şi de a muri aici”, potrivit traducerii în turcă a afirmaţiilor lui.

Fiul lui Gaddafi a recunoscut pierderea controlului asupra estului ţării, dar a dat asigurări că autorităţile libiene vor prelua controlul în curând. “Există peste două milioane de locuitori în această zonă, numărul teroriştilor este de 200-300 maximum. Poporul ne cheamă. Nu putem permite ca un pumn de terorişti să controleze o parte din Libia şi din populaţia ei”, a declarat acesta.

Între timp, de la faţa locului se anunţă că forţele de ordine libiene au tras asupra manifestanţilor în mai multe cartiere ale capitalei Tripoli, la ieşirea de la rugăciunea de vineri, provocând moartea mai multor persoane, au declarat pentru AFP martori oculari. “Forţele de ordine au tras asupra manifestanţilor fără a face distincţie. Sunt morţi pe străzile din Sug al Jomaa”, a declarat pentru AFP un locuitor al cartierului. Alţi locuitori din alte cartiere de la periferia estică, precim Ben Ashur şi Fashlum, au semnalat “focuri de armă în direcţia tuturor celor care se află în stradă”.

×